Performans u Mostaru

Naučite kako pronaći svoju pravu ljubav uz predstavu ''Moje drugo ja''

Kultura / Kazalište | 16. 09. 2016. u 14:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijad Ljutović, autor projekta ''Moje drugo ja'', održao je danas u Mostaru press konferenciju povodom izvođenja ovog performansa u gradu na Neretvi.

Radi se o spektakularnom glazbeno-scenskom performansu koji je autorski projekt inspiriran Četvrtom besjedom: Aristofan, iz Platonove ''Gozbe''.

Ljutović je poručio kako mu je drago da je godinu dana nakon premijere došlo do iznimno dobre suradnje između kazališta, te kako se izvođenjem ovog performansa rodila ta suradnja, koja sa sobom nosi ogromnu pozitivnu energiju.

''Predstava ima posebno iskustvo za sve gledatelje, jer je dosta emotivna, ide na emocije onih koji gledaju predstavu jer govori o idealnim i izgubljenim ljubavima koje tražimo ili želimo pronaći, a nekad nismo svjesni da je ta ljubav upravo ona koju imamo i da smo je imali. Također predstava govori o tom traženju idealne sreće i onoga što mi zaista jesmo kao ljudi. Ona prikazuje taj segment traženja, segment izgubljenosti, a to je ono što je važno za projekt, da pokazuje nas ogoljene kao ljudske duše'', poručio je Ljutović.

On dodaje i kako je najbolji pokazatelj predstave publika, tj. reakcija publike, koja ističe da je iskustvo sjajno, jer dožive predstavu na svoj način, i koja kroz simboliku shvaća što je to zaista ljubav i što je to što oni traže.

''Ovo je moj drugi samostalni projekt, i drago mi je da kao glumac sam se preorjentirao na režiju, iako sam to uradio prije vremena možda, ali nekako sam osjetio potrebu da prezentiram svoje ideje ljudima, što se njima i dopalo'', dodao je Ljutović.

Novinarima su se predstavili i glumci predstave, koji su istaknuli kako vole igrati ovu predstavu, te da su ponosni na činjenicu kako se publika iskreno oduševi njima, a kažu da je najvažnije da to oduševljenje traje poslije predstave.

''Na predstavi smo radili kratko. Većinom to radim tako da dosta spreman uđem u projekt, imam već unaprijed u glavi film kako to izgleda, i ljudi su malo zbunjeni jer ja to radim brzo, ovu smo naprimjer sklopili za dvadeset dana. Uvijek ima problema u pozorištu, ali što je više problema, to je bolja predstava. Kad imate značajnih problema poput nedostatka vremena i prostora, ta vremenska zona vam daje prostora da budete još bolji, tako da smo mi izvukli još bolje iz nas i napravili doista odličan projekat, i ja sam ponosan na nas, jer je publika jako dobro prihvatila predstavu, što je na kraju i glavni cilj'', zaključio je Ljutović.

Podsjetimo, performans ''Moje drugo ja'' na rasporedu je u petak, 16. rujna, s početkom u 20.00 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Kopirati
Drag cursor here to close