HP Mostar

Natjecanje mladih u pisanju pisama

Kultura / Flash | 21. 02. 2017. u 14:13 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska pošta Mostar i ove godine organizira izbor najljepšeg pisma mladih u BiH. Natjecanje je dio međunarodnog natjecanja koje organizira Svjetska poštanska unija (UPU) kako bi potaknula razvijanje umijeća pisanja i promicanje međunarodnog prijateljstva.

Pismo, koje će na natjecanju predstavljati BiH, odabrat će stručni žiri i poslati ga Međunarodnom uredu gdje će ući u konkurenciju za izbor najljepšeg pisma mladih u svijetu, priopćeno je iz HP Mostar.

Ove godine tema je "Zamisli da si savjetnik novom Glavnom tajniku UN- a. S kojim globalnim problemom bi mu pomogao suočiti se i kako bi mu savjetovao riješiti ga?"

Na natjecanju mogu sudjelovati mladi od 9 do 15 godina starosti, a otvoreno je do 15. travnja.

Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeni tablet računalima i novčanim nagradama (300, 200 i 100 maraka) kao i njihovi nastavnici materinskog jezika (100 maraka). A preostali učenici od 4. do 10. mjesta bit će nagrađeni kompletima poštanskih maraka.

Hrvatska pošta Mostar prigodnim darom nagradit će 5 škola iz kojih na adresu HP Mostar pristigne najveći broj pisama, te 10 najboljih radova diplomama i zbirkama poštanskih maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close