"PISCI ZA BUDUĆNOST"

Natječaj za mlade pisce i njihovu ‘nedovršenu priču i pjesmu’

Kultura / Flash | 30. 05. 2015. u 17:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Balkansko književno društvo desetogodišnjicu svoga postojanja simbolično obilježava realizacijom projekta "Pisci za budućnost". Projekt ima za cilj da doprinese povećanju kulturnog standarda u Bosni i Hercegovini i zemljama regije, putem popularizacije književnosti, kao svrsishodnog instrumenta u procesima kulturnog razvoja.

‘’Organiziran je i natječaj za nedovršenu priču i pjesmu, koji traje od 1. ožujka do 30. lipnja i okuplja mlade od 14 do 29 godina iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore te predstavlja inicijalni dio projekta koji obuhvaća i književnu manifestaciju "Dani s piscima", kazao je Neven Mehinagić, voditelj projekta.

On je istaknuo da se na natječaj prijavilo više od 50 mladih autora, a u projektu sudjeluje više od 30 pisaca iz BiH i zemalja okruženja. Promocija natječaja se nastavlja turnejom u 15 bh.gradova, a u suradnji sa 17 biblioteka iz Banja Luke, Prijedora, Cazina, Broda, Gradačca, Čelića, Ugljevika, Rudog, Mrkonjić-Grada, Travnika, Visokog, Žepča, Goražda, Istočnog Sarajeva, Tešnja i Sokoca.

‘’Specifična promocija, čiju metodologiju i tehnologiju ćemo podijeliti sa svim organizacijama civilnog društva u regiji, koje sudjeluju u procesima kulturnog razvoja, daje fantastične rezultate’’, kazao je Mehinagić.

Rezultati će biti objavljeni u kolovozu, a nagrada najboljima je tiskanje knjige, dok će ostali nagrađeni biti uključeni u zajednički zbornik koji će biti promoviran sa knjigom. Projekt "Pisci za budućnost" Balkansko književno društvo (BKD) realizira u okviru projekta "Dijalog za budućnost" koji predstavlja zajedničku inicijativu Predsjedništva BiH i UN-a, a koju implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO.

Kopirati
Drag cursor here to close