Nijedna službena ponuda

Natječaj za koncesiju Titova broda Galeba bez ijedne ponude

Kultura / Flash | 28. 03. 2015. u 10:11 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na natječaj za 30-godišnju koncesiju za gospodarsko korištenje Galeba, negdašnjega Titova broda koji je zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske, nije prispjela ni jedna službena ponuda, doznaje se u petak iz riječke gradske uprave, javlja Hina.

Ipak, kako su naveli, tijekom natječaja, koji je bio otvoren 90 dana, do 24. ožujka, javilo se nekoliko zainteresiranih ulagača koji bi uložili u taj projekt, ali pod drugačijim uvjetima.

Natječaj će biti poništen, a stručno povjerenstvo razmotrit će prijedloge mogućih ulagača te će ili predložiti novi model realizacije projekta ili ponoviti koncesijski natječaj s izmjenjenim uvjetima.

Prema natječaju, procijenjena vrijednost predviđene koncesije za 30 godina bila je 10,3 milijuna eura.

Koncesionar je na Galebu trebao osigurati muzejski prostor površine 507,10 četvornih metara, rekreacijski centar, hostelski i hotelski smještaj, restoran, kongresni centar i bar.

Sve radove na uređenju broda za njegovo gospodarsko korištenje trebao je obaviti koncesionar o svojemu trošku, a radovi bi morali biti u skladu s uvjetima i uz suglasnost Konzervatorskog odjela u Rijeci.

Brod Galeb, na temelju rješenja Ministarstva kulture Republike Hrvatske od 30. listopada 2006., kulturno je dobro te je od 2011. pod trajnom zaštitom u skladu sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Kopirati
Drag cursor here to close