Europsko natjecanje

Natječaj za dizajniranje poštanske marke izdanja ''Europa 2016''

Kultura / Flash | 24. 10. 2014. u 15:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska pošta Mostar tradicionalno izdaje poštanske marke s EUROPA logom, posebne marke pod okriljem PostEuropa koje svake godine imaju zajedničku temu.

Zaštićene su EUROPA logom i važne su u promociji filatelije te doprinose svjesnosti o zajedničkim korijenima, kulturi i povijesti Europe. 2016. godine proslavlja se 60. obljetnica izdanja EUROPA koja će biti obilježena na razne načine, između ostalog i kroz zajednički dizajn koji će biti na poštanskim markama svih pošta država članica PostEuropa.

Hrvatska pošta Mostar, kao članica i dio velike obitelji PostEuropa, uključuje se u ovaj projekt dajući domaćim autorima priliku da sudjeluju u natjecanju. Javni poziv za dostavljanje prijedloga dizajna za poštansku marku izdanja EUROPA 2016. na temu „Misli zeleno – Ekologija u Europi“ s uputom za autore dostupan je na web stranici HP Mostar i otvoren do 7. studenoga 2014.

Pristigli radovi biti će objavljeni na službenoj web stranici www.post.ba gdje će biti otvoreno on-line glasovanje u razdoblju od 10. studenoga do 8. prosinca 2014., njima će biti pridruženi glasovi stručnog povjerenstva HP Mostar, a pobjednički dizajn bit će poznat sredinom prosinca i predstavljat će HP Mostar na europskoj razini.

U slučaju da pobijedi prijedlog Hrvatske pošte Mostar sve članice PostEuropa izdat će marku s pobjedničkim dizajnom, a HP Mostar će s autorom sklopiti autorski ugovor i isplatiti naknadu utvrđenu važećim cjenikom.

Kopirati
Drag cursor here to close