dolazak sunca

Nastavlja se kreativna energija Street Arts Festivala

Kultura / Flash | 28. 05. 2015. u 10:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Street Arts Festival koji se održao u Mostaru od 21.05.-24.05. nastavlja svoje umjetničke aktivnosti i tijekom narednih nekoliko dana. Kreativna energija festivala i dalje se provlači ulicama grada kao i među sudionicima.

Lokalni umjetnici koje je kiša onemogućila da oslikavaju određene zidne površine , dolaskom sunca počeli su oslikavati svoje murale.Još jedna zanimljiva aktivnost Street Arts Festivala realizira se u suradnji sa mladim talentiranim srednjoškolcima. Naime učenici i učenice Srednje Građevinske Škole Mostar oslikavaju zid Osnovne škole u Donjoj Drežnici. Planiranje ove aktivnosti počelo je prije nekoliko mjeseci u suradnji sa ravnateljima škola, profesorima kao i učenicima koji sudjeluju na festivalu već nekoliko godina.

Za vikend se također planira posjet Sarajevskih umjetnika koji će raditi umjetničke intervencije u OKC Abrašević. Nakon što se oslikaju svi murali bit će organizirana šetnja s sudionicima i građanima koju će animirati i voditi mladi glumci te u kojoj će se obići sve oslikane lokacije i otvoriti prostor za diskusiju.

Kopirati
Drag cursor here to close