Čitajte, čitajte, čitajte

Narodna knjižnica Mostarcima otkrila pravo bogatsvo

Kultura / Knjige | 17. 12. 2015. u 08:31 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna knjižnica Mostar organizirala je brojne radionice tijekom cijele godine, ali one blagdanske najviše razveseljavaju naše najmlađe.

U srijedu je organizirana božićna priča u toplini i radosti iščekivanja najradosnijeg nam blagdana.

Jo jedna boina pria u toplini i radosti iekivanja najradosnijeg nam blagdana. Drage moje prioprialice, nova dru...

Posted by Narodna knjižnica HNŽ Mostar on Wednesday, December 16, 2015

Podsjetimo, protekli tjedan za mališane je organizirana adventska radionica "Božićni kolačići", koja je ispunila je Narodnu knjižnicu, Dječji odjel i srca malih čitatelja zamamnim mirisima Božića.

Naredne radionice

''Po preporuci naše vrhunske slastičarke tete Slavice Raič za uspjele božićne kolačiće potrebni su kvalitetni sastojci miješani s mnogo ljubavi za one kojima ih pravite. Hvala od srca na toplom druženju, trudu i donaciji materijala, kolačića te predivnoj kućici od medenjaka. Svima nam je bilo ma što da još dodamo nego – medeno'', rekla je tada Zorica Marić iz Narodne knjižnice, najavljujući nastavak pričaonica za naše najmlađe čitatelje.

''Drage pričopričalice, nova prijateljevanja s novim, još ljepšim pričama kojima želimo obogatiti vaše komunikacijske sposobnosti i usaditi naviku čestih dolazaka u knjižnicu bit će organizirane od veljače 2016. godine. Do tada, čitajte, čitajte, čitajte'', poručuje Marić, šaljući velike zahvale volonterima i studenticama.

''Hvala studenticama hrvatskoga jezika i književnosti na suradnji koja je uljepšala zajedničko prijateljevanje'', kaže Marić.

Mostar čita

Podsjetimo, Narodna knjižnica organizirala je brojne akcije, radionice, čitaonice i pričaonice tijekom cijele godine. Volonteri i članovi knjižnice u projektu Mostar čita svojim pričama su obradovali Starački dom, odjel pedijatrije, darovali su knjige, podučavali naše sugrađane o tome kako su pisale stare civilizacije, ugostili su brojne književnike…

Također organizirani su i besplatni tečajevi njemačkog, engleskog i informatike.

Narodna knjižnica trudi se motivirati naše sugrađane da se 'vrate' knjigama, a one najmlađe žele potaknuti da zavole maštoviti svijet knjiga. Uzimajući u obzir činjenicu da djeca i mladi danas sve manje čitaju, te bježe od knjiga i oslanjaju se na novu tehnologiju ovakve aktivnosti su vrlo važne jer ipak, čitanje nas vodi na nevjerojatna putovanja i obogaćuje u svakom smislu.

Kopirati
Drag cursor here to close