Sa sjednice

Napredak zadovoljan organizacijom folkloraša na dočeku pape Franje

Kultura / Flash | 04. 07. 2015. u 13:46 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Napretkovom domu Trebević u Sarajevu održana XVI. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Na samom početku članovi Središnje uprave osvrnuli su se na Apostolski pohod Pape Franje Sarajevu, 6, lipnja.

''Ovaj posjet još jednom je ocijenjen kao jako uspješna i izraženo je uvjerenje da će posjet uroditi plodovima u cilju gradnje bolje Bosne i Hercegovine. Napredak je svoju obvezu organiziranja folkloraša na Aerodromu odradio jako dobro i članovima folklornih društava ovo je veliko iskustvo. Napretkovi stipendisti su bili i na druženju s Papom u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II., a neki su Napretkovi zborovi pjevali u velikom zboru'', navedeno je u priopćenju Napretka.

Podneseno je izvješće o radu Radio postaje Vrhbosna. Središnja uprava je donijela zaključak da se nastavi s pronalaskom poslovnog partnera kako bi se unaprijedio rad Vrhbosne, budući da već ima interesa za ovakvu poslovnu suradnju.

Središnja uprava dala je suglasnost Nadzornom odboru Napretkvog doma Trebević za imenovanje Katice Vranjković na mjesto novog direktora Doma.

''Kao i uvijek bilo je riječi o stanju u podružnicama i projektima, novoosnovanim podružnicama i najavama osnivanja novih. Ove godine obilježava se 25 godina od obnove rada Napretka te Središnja uprava potiče podružnice da povodom ove obljetnice organiziraju programe, a da i tradicionalne projekte posvete ovom srebrnom jubileju'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close