Obnova

Napredak u Sarajevu pokreće čitaonicu

Kultura / Flash | 21. 11. 2014. u 09:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više od pola godine (tijekom 2013. i 2014.), a zahvaljujući potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, rekonstruirane su i opremljene prostorije čitaonice pri Napretkovoj knjižnici 'Mijo Poljak' u Sarajevu (ul. M. Tita 56, prvi kat).

Osim prostora za rad i učenje, studentima je u čitaonici na raspolaganju nekoliko računala (uključujući printer i skener) koji služe u svrhu znanstveno-istraživačkog rada i pretraživanja svih dostupnih elektroničkih baza podataka, a sve navedeno dostupno je za korištenje i drugim posjetiteljima.

Također, posjetiteljima će biti dostupno nešto više od 30.000 knjiga. Pogodnosti čitaonice mogu koristiti članovi Knjižnice, njihovi stipendisti, poslije-diplomci, doktoranti kao i svi drugi čitatelji literature koju zbog svoje osobitosti nije moguće iznositi van prostorija Knjižnice.

HKD Napredak kroz čitaonicu otvara mogućnost organiziranja manjih stručnih seminara i promocija te, po iskazanoj zainteresiranosti, dodatne obuke za rad sa računalima. Pozivaju sve zainteresirane da posjete čitaonicu i knjižnicu koristeći nove mogućnosti pruža HKD Napredak, priopćeno je iz ove ustanove.

Kopirati
Drag cursor here to close