Svjetsko priznanje

Naomi Druškić pobjedila na festivalu u New Yorku

Kultura / Flash | 23. 06. 2014. u 11:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je nedavno pobijedila u New Yorku na festivalu ozbiljne glazbe "Zlatni ključ", bh. pijanistica Naomi Druškić osvojila je i najviše priznanje "Award Platinum" na festivalu u Singapuru, koji je trajao od 14. do 21. lipnja.

Naša umjetnica pokazala se najboljom u svojoj kategoriji među 500 natjecatelja iz cijelog svijeta - Australije, Kine, Japana, Južne Koreje, Velike Britanije, Njemačke, Švicarske, Malezije, Singapura, Indonezije, s Tajlanda.

Druškić je trofej uručio singapurski ministar kulture Sam Tan Čin Siong na gala koncertu najboljih. Nakon ovoga, Naomi više neće ići na natjecanje jer je postigla sve što se moglo postići, počevši od Beograda preko Amerike i Azije.

''Zaokružila sam jedan ciklus i sada sviram samo na koncertima i onda kada budem pozvana kao gošća'', povjerila nam je Druškić.

U travnju je maturirala u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu u klasi profesorice Inas Mursed-Muether, da bi se mogla pripremiti za prvu akademsku godinu na najprestižnijoj akademiji u Europi - "Royal College of Music" u Londonu, koju će pohađati izvanredno jer je maloljetna i ne može biti redovna studentica. Inače, na akademiju je primljena prošle godine, kada je imala 14 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close