Svečanost

Naklada 'Alfa': Za autore najboljih likovnih radova uručene prigodne nagrade

Kultura / Flash | 22. 02. 2014. u 23:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakladnička kuća "Alfa" u subotu je, u tržnom centru Mepas Mall upriličila svečanost dodjele nagrada umjetnicima najboljih likovnih radova, koji su pristigli na natječaj na temu 'Pjesma u slici'.

Ovo je već druga godina kako 'Alfa' raspisuje natječaj za najbolji likovni rad za učenike osnovnih škola s područja Zapadnohercegovačke i Hercegovačko - neretvanske županije.

Cilj natječaja je njegovanje likovne i vizualne kulture, poticanje čitanja, afirmiranje vrsne ilustracije, poticanje dječjeg likovnog i pjesničkog stvaralaštva, te otkrivanje i afirmiranje dječje darovitosti.

"Kao motiv likovnog rada koristila se pjesma koju je učenik obrađivao na nastavi ili je sam učenik autor pjesme. Omogućili smo potpunu slobodu odabira tehnike i načina rada", priopćili su iz Naklade 'Alfa'.

Svečana dodjela nagrada, uz prigodan zabavni program, održat se ispred knjižare "Alfa". Ovom prigodom su nastupili mladi recitatori, dok je svim sudionicima natječaja i nastavnicima mentorima dodijeljene zahvalnice i katalozi radova.

Ovim programom Nakladnička kuća 'Alfa' ujedno je obilježila i Međunarodni dan materinskog jezika, koji se obilježava još od 2000. godine s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinskog jezika, te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti.

Nagrade za najbolje radove dobili su Laura Križanac, Lorena Markić, Kenan Rizvić, Ana Marija Vego, dok je posebnu nagradu dobila Katarina Šutalo.

Kopirati
Drag cursor here to close