'Hotel Plaza'

Nagrađivana hit komedija na daskama Narodnog pozorišta

Kultura / Flash | 03. 04. 2017. u 09:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pune dvorane na posljednjoj izvedbi, predstava “Hotel Plaza” Narodnog pozorišta Mostar ponovo je na repertoaru u petak, 7. travnja 2017. u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a.

Hit komedija po tekstu nagrađivanog američkog dramatičara Neila Simona, u režiji Admira Glamočaka, koji u ovoj predstavi i igra uz Jasnu Žalicu i članove ansambla Narodnog pozorišta Mostar, govori o ljubavi, usamljenosti i otuđenosti, o tome šta smo postigli, šta nismo a mislimo da smo mogli... O ljubavi, braku, snovima, starenju. Sve to ispričano sa scene na zabavan i duhovit način kroz sjajnu glumačku igru. U predstavi igraju Jasna Žalica, Admir Glamočak, Emir Spahić, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Sejfić, Ajla Hamzić i Saša Oručević. Kostimografiju i scenografiju predstave potpisuje Amra Zlufikarpašić.

Predstava je premijerno izvedena prošle godine i već je nagrađivana na teatarskim festivalima: glumica Jasna Žalica je za ulogu Karen Nash u predstavi “Hotel Plaza” osvojila glumačku nagradu na 35. Pozorišnim/Kazališnim igrama BiH u Jajcu, a Maja Zećo je za ulogu Muriel Tate u ovoj predstavi osvojila nagradu za najbolju glumicu na 13. Međunarodnom festvalu komedije “Mostarska liska”.

Cijena ulaznice za “Hotel Plazu” je 7 KM, odnosno 3,50 KM s popustom za učenike, studente i umirovljenike.

Kopirati
Drag cursor here to close