Narodna biblioteka

Nagrađeni najbolji i najsavjesniji čitatelji knjiga u Mostaru

Kultura / Flash | 28. 10. 2015. u 13:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama 'Kluba čitatelja' Narodne biblioteke Mostar  u srijedu su nagrađeni najbolji i najsavjesniji čitatelji u tekućoj godini.

''Povodom mjeseca knjige Narodna biblioteka Mostar uvijek organizira manifestaciju proglašenja najboljih i najsavjesnijih čitatelja u tekućoj godini. Ove godine smo ugostili učenike iz OŠ Mujaga Komadina, Četvrte osnovne škole i OŠ ''Mustafa Ejubović-Šejh Jujo'', rekao je direktor Narodne biblioteke Rasim Prguda.

Knjige s posvetom i zahvalnice dobile su: učenica 7. razreda Osnovne škole Mujaga Komadina Selma Marić, učenica četvrtog razreda Druge gimnazije Mostar Aškraba Almedina, učenica 7. razreda OŠ ''Mustafa Ejubović-Šejh Jujo'' Elhana Husović, studentica FIT-a Neira Omerika, Eldara Šoše zaposlena iz Mostara i umirovljenica Enisa Babović.

''Članica sam ove biblioteke od prvog razreda osnovne škole. Sve do sada čitala sam tri do četiri knjige mjesečno. Velika mi je čast što mogu prisustvovati ovoj manifestaciji i što sam jedan od dobitnika nagrade. Željela bi poručiti svim mladim ljudima da što više čitaju knjige, jer će im to obogatiti znanje i rječnik'', rekla je Aškraba Almedina učenica četvrtog razreda Druge Gimnazije Mostar.

Dobitnica nagrade u kategoriji zaposlenih Šoše Eldara je rekla kako je pročitala iznimno veliki broj knjiga, te kaže kako je počašćena što je upravo ona dobila nagradu.

Na dodijeli nagrada su ugošćeni poznati mostarski pjesnici Elvedin Nezirović i Nusret Omerika, koji su se družili s nagrađenima i čitali svoju poeziju.

Kopirati
Drag cursor here to close