Tuzla

Na 40 lokacija, teatarski performans s više od 100 umjetnika

Kultura / Flash | 22. 06. 2015. u 13:08 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava "Don Kihot" rađena u produkciji Teatra Zappa (Italija), Festivala suvremena umjetnosti arTz i Fondacije Alexander Langer premijerno će biti izvedena 4. srpnja u Tuzli, a 7. u Sarajevu.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli direktor Foruma građana Tuzla Vehid Šehić najavio je i održavanje međunarodnog skupa "Može li biti Europe bez multikulture?" od 3. do 5. srpnja u Tuzli.

Na 40 lokacija u Gradu Tuzli 4. srpnja će biti izveden teatarski performans s više od 100 umjetnika iz Tuzle, Srebrenice i Hrvatske.

Producent projekta Amar Mehmedinović ocijenio je da će to biti prvi teatarski performans u Tuzli ikada produciran te istaknuo da je ovo povijesno važan teatarski događaj.

Dodao je da je Alexander Langer bio veliki prijatelj BiH, po čijim motivima će i biti izveden performans "Don Kihot".

''Fondacija Alexander Lager kao koproducent uključila se u realizaciju projekta s ciljem da održi i ojača zajednički život u BiH, te da kroz umjetnost i kulturu prikaže BiH u svijetu'' izjavila je članica Fondacije "Aleksandar Langer" Andrea Rizza.

Znanstveni komitet Fondacije "Alexander Langer" odlučio je da dodijeli Internacionalnu nagradu "Alexander Langer" za 2015. godinu udruženju Adopt Srebrenica.

Dodjela nagrade bit će upriličena u Bolcanu 2. srpnja u okviru otvaranja tradicionalnog susreta "Euromediterranea 2015" koji će biti održan od 3. do 11. srpnja u Tuzli, Sarajevu i Srebrenici.

Kopirati
Drag cursor here to close