Bogata zbirka

Muzej Hercegovina predstavio dosad izdane publikacije

Kultura / Flash | 15. 05. 2013. u 11:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu dana Mmzeja Hercegovine Mostar, te nadolazećeg svjetskog dana muzeja u spomenutom muzeju je održano predstavljanje dosadašnjih izdanih publikacija.

Iako izdavaštvo nije primarna djelatnost muzeja oni su svojim prijateljima i poslovnim partnerima odlučili predstaviti dosad izdane publikacije, kojima žele popularizirati muzejsku djelatnost.

'Mi smo danas organizirali jedno druženje s poslovnim  partnerima, prijateljima, kojima smo odlučili  predstaviti bogatu zbirku našeg velikog fonda izdavaštva. Ono nije naša primarna djelatnost, izdavaštvo je prisutno u našim stalnim postavkama. Imamo veliku razmjenu s drugim srodnim institucijama kako u BiH tako i šire. Nadamo se na ovaj način stavljamo naglasak i animiramo, ovu jednu rijetku djelatnost, kao što je muzejska djelatnost'', rekao je direktor muzeja Asim Krhan.

Na predstavljanju prisutni su mogli vidjeti različite knjige, kataloge, muzejske suvenire, te radove iz fototeke muzeja koje muzej baštini već desetljećima.

''Ovdje možemo vidjeti klasične knjige,  zbornici, katalozi, afiše, sve ono što je bitno  i da je sve vezano za Mostar i Hercegovinu.  Ako baštinimo osobe, baštinimo one koje su rođene ovdje u Mostaru, ako predstavljamo digitalizirani časopis izdavač je grad Mostar, sve je domaća radinost'', rekao je  Zlatko Zvonić kustos i povjesničar umjetnosti, koji je najavio za budućnost najavio još sličnih projekata. 

Kopirati
Drag cursor here to close