Iščekivanje smaka svijeta

'Murlin Murlo' u Mostaru

Kultura / Flash | 30. 03. 2015. u 09:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 09.04.2015 i u nedjelju 12.04.2015. godine u Lutkarskom kazalištu Mostar s početkom u 19.30h gostuje predstava za odrasle "Murlin Murlo".

Predstava prati četvero mladih ljudi u jednom malom mjestu - mladoj i neobičnoj djevojci Olgi (Angela Bulum), Mihail (Bojan Beribaka/Dominik Bajo) koji tuče svoju trudnu ženu; njezinoj sestri Ini (Snježana Martinović), koja je mlada ostala udovica, a tijelo njezinog muža nikad nije pronađeno i mladom Alekseju (Boris Marić), podstanaru iz Lenjingrada.

Svi su besciljni, u iščekivanju smaka svijeta koji je poznati prorok najavio na radiju, svatko od njih imao (i ima) barem jedan svoj osobni 'smak svijeta', čekaju izbavljenje, bilo u odlasku iz tog mjesta, bilo u samom potresu.

"Murlin Murlo" jedan je od najpoznatijih tekstova modernog ruskog dramatičara Nikolaja Koljade. Koljada je rođen 1957. godine i vrlo je plodan dramski autor - napisao je preko 50 drama. Djela mu se izvode na pozornicama širom svijeta, od Amerike, Europe do Australije i Azije.

Predstavu je režirala Snježana Martinović. Predstava nije namijenjena za osobe mlađe od 15 godina.

Ulaznice se mogu kupiti prije početka predstave na ulazu Lutkarsko Kazalište Mostarskog kazališta Mostar po cijeni od 10KM (za studente, umirovljenike i učenike srednjih škola karta je 6KM).

Kopirati
Drag cursor here to close