Predstavljanje

Mostarskoj publici predstavljena zbirka izabranih literarnih radova

Kultura / Flash | 12. 11. 2013. u 07:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Klubu 'Aluminij' u Mostaru sinoć je predstavljena Zbirka izabranih literarnih radova iz Tropletova natječaja.

HKZ 'Troplet' početkom godine objavio je natječaj za sve osnovne i srednje škole u BiH koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu. Natječaj je organiziran u čast Svetomu Josipu i to za uzrast osnovnih škola s temom 'Želim biti kao moj otac', dok su učenici srednjih škola pisali o temi Očinska ljubav u odgoju za prave vrijednosti.

Stručno povjerenstvo za odabir najboljih radova činili su profesori i književnici Antun Lučić, Ilija Drmić i Marko Tokić. Najboljih pet radova u obje konkurencije nagrađeno je pohvalnicama, a tri prvoplasirana rada u obje konkurencije i novčanim nagradama.

Prof. dr. Antun Lučić odabrao je po dvadeset najuspješnijih radova iz osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koji su objavljeni u spomenutoj zbirci i sinoć su predstavljeni javnosti.

Za vrijeme predstavljanja zbirke pročitana su dva najuspješnija rada iz obje konkurencije, a cijeli događaj glazbeno je dodatno uljepšao zbor Tropletovih izvidnika. Na predstavljanju knjige prisustvovalo je i nekoliko autora nagrađenih radova.

Kopirati
Drag cursor here to close