Sarajevo

Mostarsko Pozorište lutaka u službenom programu festivala ''Baščaršijske noći''

Vijesti / Politika | 10. 07. 2015. u 05:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ansambl Pozorišta lutaka Mostar ove godine, prvi put, gostovat će u službenom programu festivala ''Baščaršijske noći'' u Sarajevu.

Ansambl će danas izvesti svoju najnoviju predstavu ''Ljepotica i zvijer'' u režiji gosta iz Bugarske Todora Valova.

Scenografija i kreacija lutaka djelo su jedne od najistaknutijih europskih lutkarskih umjetnica Stefke Kjuvlijeve, glazbu je skladao Atilla Aksoj, a kostimograf je Mostarac Orhan Imami.

U predstavi igraju: Diana Ondelj-Maksumić, Nermina Denjo, Nedžad Maksumić, Igor Vidačković i Serđo Radoš.

Nakon kraće ljetne stanke Pozorište lutaka Mostar, koje je ovu sezonu završilo sa osam nagrada na domaćim i međunarodnim festivalima, već 20. kolovoza sa istom predstavom putuje na međunarodni festival ''Mini poletje'' u Ljubljani, a odmah zatim sa predstavom ''Ledeno srce'' na Festival lutkarstva u Podgorici.

Poslije toga sa istom predstavom dio su natjecateljskog programa na Bijenalu lutkarstva u Bugojnu, gdje su izabrani među sedam najboljih lutkarskih predstava sa područja bivše Jugoslavije u posljednje dvije godine.

Potom slijedi sudjelovanje u Dječijem programu 55. međunarodnog teatarskog festivala MESS u Sarajevu, ovaj put sa ''Ljepoticom i Zvijer'', sa kojom odmah iza toga Pozorište lutaka sudjeluje i na 14. međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci, priopćio je Ansambl Pozorišta lutaka Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close