Donacije

Mostarskim Boemima donirane knjige NVO Gariwo

Kultura / Knjige | 10. 06. 2015. u 14:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Implementirajući projekat kojim nevladina organizacija 'Gariwo' iz Sarajeva planira širom Bosne i Hercegovine pokloniti sva svoja dosadašnja izdanja knjiga srednjim školama, u Mostaru su boravili Svetlana Broz - predsjednica ove organizacije i poznati redatelj, književnik i kritičar Gradimir Gojer.

Planirano je da sve mostarske srednje škole dobiju komplete izdanja 'Gariwa' i u utorak je počela distribucija. Među dobitnicima je i 'Klub Boema' koji ima skromnu biblioteku. Svetlana Broz je uručila poklon paket Gagi Šemrdu poželivši mu da fond matične biblioteke ovog kluba bude što veći i prilagođen strukturi njihovog članstva.

"Najtolplije se zahvaljujemo na pažnji koju ste nam pružili i prepoznali mjesto u kome se sastaju ljudi širokih nazora, naši članovi i njihovi prijatelji koji ne poznaju niti priznaju bilo kakve razlike osim onih vezanih prije svega za ljudske vrijednosti. Ovo je mjesto gdje se sastaju građani iz cijelog grada u kome se afirmiraju tradicionalne vrijednosti multietničkog života i dobrosusjedskih odnosa.

Uvijek smo cijenili pisanu riječ, a znano je da su neki književnici, pjesnici i uopće umjetnici sa ovih prostora bili istinski boemi. vaš gest je za svaku pohvalu i jasno emanira razumijevanje za naše članstvo", kazao je Šemrd.

Potom je Svetlani Broz uručio člansku kartu 'Boema' kojom je stekla titulu počasnog člana. "Dirnuta sam vašim dočekom, pažnjom i susretljivošću, ali i jednostavnošću koju primjećujemo. Ovo mjesto ima posebnu aromu i sve upučuje na zaključak da ste odabrana ekipa koja jedinstveno diše. Bit će još knjiga, a vi se nalazite na popisu naših destinacija za poklone. Ova članska karta mi mnogo govori o vašoj otvorenosti i svakako je doživljavam kao izraz vaše plemenite geste", kazala je Svetana Broz, predsjednica NVO 'Gariwo'.

U kompletu knjiga nalaze se i brošure Nagrada Duško Kondor za građansku hrabrost i po deset odabranih naslova edicije 'Pitanje svih pitanja', Veritas i kaledioskop. Cjelokupnom akcijom osigurano je doniranje 3000 knjiga 'Gariwa'.

U izdanju ove nevladine organizacije izašla je posljednja zbirka poezije Gradimira Gojera naslovljena "Šekspirov sonet u Trapistima" koja je te večeri promovirana u hotelu 'Bristol'.

Kopirati
Drag cursor here to close