Upozorenje

Mostarski umjetnici zauzeli šetalište u Barama

Vijesti / Politika | 27. 10. 2015. u 13:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imena poznatih mostarskih umjetnika, koji su dio svojih djela posvetili šetalištu uz Radobolju, učinivši ga besmrtnim, nostalgičnim i romantičnim ispisana su na pločniku.

Akciju je pokrenula građanska inicijativa Zajedno za Trimušu, koja je priopćila kako želi ukazati da je sve manje onih koji će ovaj dio željeti slikati, opisati, ovjekovječiti.

''Nitko od nadležnih ne mari i ne pokušava naći načina za zaštitu kako samog šetalista tako i same lokacije trim staze-Trimuše. U sljedećih nekoliko dana navršava se godinu dana od zapošljavanja komunalnog redara i bez sumnje da nema kako samih aktivista i redara da ovaj dio grada bi nalikovao deponiji smeca i mjestu koje bi predstavljalo ekolosku bombu'', naveo je za Bljesak.info predstavnik incijative Darko Karačić.

Naglašavaju kako su sami obnovili klupe uz šetnicu,da sami čiste i održavaju Trimušu bez ikakve pomoći nadležnih koji su, kako navode, ovaj dio grada zaboravili.

''Umjesto da sama lokacija bude poziv turistima, pa i raznim umjetnicima, zaljubljenicima u prirodu te mjesto uživanja i druženja, ona je prepuštena u noćnim satima iživljavanju delikvenata i svih onih koji tom kutku grada ne žele nista dobro'', rekao je Karačić.

 

Inicijativa upozorava kako je krajnje je vrijeme za ozbiljno uključenje Grada, komunalnih poduzeća i policije na konkretnim potezima za zaštitu lokacije, koja predstavlja, odnosno koja bi trebala predstavljati, pluća Grada i zelenu oazu.

Na šetalistu su se našla imena Mostaraca, zaljubljenika u svoj grad, Alekse Šantića ,Vlade Puljića, Hamze Hume, Juse Nikšića, Mustafe Peze, Ice Voljevice i drugih.

Kopirati
Drag cursor here to close