Europski dan jezika

Mostarski osnovci od učenika iz cijelog svijeta učili o njihovim jezicima

Kultura / Flash | 29. 09. 2016. u 15:42 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski mališani imali su priliku učiti o drugim svjetskim državama i to od učenika koji dolaze u Mostar iz drugih zemalja svijeta.

Naime, povodom 'Europskog dana jezika' Narodna knjižnica HNŽ-a Mostar, u suradnji s učenicima Koledža ujedinjenog svijeta, organizirala je radionicu na temu 'Putujmo Europom'. Tom prilikom su učenici koledža Ujedinjenog svijeta koji dolaze iz raznih europskih zemalja , prezentirali svoj materinji jezik i matičnu zemlju na vrlo zabavan i inspirativan način.

Čitatelji Narodne knjižnice HNŽ-a upoznali su učenike iz Engleske, Francuske, Njemačke, Austrije, Slovačke, Portugala, Švedske, Litve, Malte, Italije, Albanije, Nizozemske, Norveške, Rumunjske, Danske, Rusije, Ukrajine, Španjolske i Slovenije

Mostarski osnovci su tako dobili jedinstvenu priliku da saznaju mnoge zanimljive činjenice o europskim jezicima i zemljama, a kao najvrjednije od svega naučili su izgovarati mnoge riječi i izraze.

Njihova publika bili su učenici iz triju mostarskih osnovnih škola; Treća osnovna škola, Osnovna škola Ilije Jakovljevića Mostar i Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Mostar

Učenici Koledža održali su kratke prezentacije (o državi iz koje dolaze) na materinjem jeziku, nakon koje su polaznike radionice (mostarske osnovce) naučili izgovarati pojedine riječi i izraze. Zahvaljujemo profesorici Ljubici Bajo i učenicima Koledža, koji su izvrsno prezentirali mostarskim učenicima jezičnu i kulturnu raznolikost Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close