Narodna knjižnica HNŽ

Mostarski mališani uživaju u novom, bajkovitom dječjem odjelu

Kultura / Knjige | 28. 04. 2016. u 16:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedna uspješna, ovaj put točkasta pričaonica je iza malenih čitatelja Narodne knjižnice HNŽ-a. Priču o umišljenoj bubamari pročitala je naša gošća književnica Milena Jukić Bandić.

''Autorska priča književnice poučila nas je kako je tjelesna ljepota prolazna, a da se ona prava ljepota i vrijednost svakog od nas krije u srcu'', rekli su nam iz Narodne knjižnice.

Jednosatno druženje s autoricom, rezultiralo je jednim novim prijateljstvom i mnoštvom veselih crteža koje su, potaknuti pričom, čistom dječjom maštom, oslikali najmlađi čitatelji. Po završetku druženja, djeca su dobila i prigodne poklončiće te su i sami postali prelijepe, ali i ono što je mnogo važnije od ljepote, dobre bubamare.

Milena Jukić Bandić učiteljica je razredne nastave, nastavnica hrvatskog jezika te diplomirana knjižničarka s dugim stažem i iskustvom u pisanju kako za odrasle, tako i za djecu. Uređivala je više školskih listova, pisala za portal Budi.in, surađivala u izradi priručnika za nastavnike.

Od ove školske godine, suradnica je u Cvitku, časopisu za mlade. U Narodnoj knjižnici HNŽ Mostar promovirala je svoju slikovnicu "Pustolovine pšeničnog zrna". Uskoro očekujemo izlazak još dviju njenih slikovnica, Marta i Fran u oblacima i Lisac i ptica.

Kopirati
Drag cursor here to close