Gostovanje u Travniku

Mostarski eMTeeM 1974 na Festivalu srednjoškolskog teatra BiH

Kultura / Flash | 24. 04. 2014. u 09:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavljajući obilježavanje 40 godina postojanja Mostarski teatar mladih 1974 24. travnja na Memorijalnoj sceni 2532 izvodi 7. reprizu forum predstave ''Životna greška''.

Radi se o predstavi koja uključujući publiku u proces izvođenja i dovodeći ih u poziciju koautora same izvedbe traga i iznalazi rješenja za rješavanja nasilja izazvanog rodnom neravnopravnošću u našem društvu.

Istom predstavom eMTeeM 1974 predstaviti će se u nedjelju festivalskoj publici 13. Festivala srednjoškolskog teatra BiH u Travniku.

Inače Festival organizira Centar za dramski odgoj u suradnji s kazalištem Travnik, Centrom za kulturu Travnik i eMTeeM – om 1974. Na Festivalu će u tri dana, 25, 26. i 27. travnja biti izvedeno 18 srednjoškolskih predstava iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Festivalski program pratiti će tročlani žiri u sastavu Alena Džebo, glumica, Anela Križanac, dramaturginja i Goran Novković, kazališni producent.

Paralelno sa ovim aktivnostima eMTeeM – ova predstava ''Maslinova grana'' u subotu 26. travnja biti će izvedena u Srebreniku u okviru projekta ''EU pred tvojim vratima''.

Biti će to 38. izvedba i ponovo sadnja još jednog stabla masline u nastojanju da se ovim simbolom mira prekrije cijela Bosna i Hercegovina. Nakon Srebrenika, u okviru istog projekta, predstava će 30. travnja biti izvedena i u Prozor – Rami, priopćeno je iz eMTeeM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close