Festival komedije

Mostarske liske: Novca nema, ali dobrih predstava ima

Kultura / Flash | 15. 04. 2015. u 10:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostarsku lisku niti s jednom markom nisu podržali ni Grad Mostar, ni županijska Vlada'', rečeno je na press konferenciji organiziranoj povodom najave festivala komedije ''Mostarska liska'', koji će se ove godine održavati od 20. do 27. travnja u mostarskom Narodnom pozorištu.

''Ne možemo čekati, festival već počinje u ponedjeljak. Fondacija jeste donijela odluku, ali ta sredstva još nisu operativna i pitanje je kada će biti'', rekao je direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović.

Unatoč tome, organizatori su se potrudili napraviti bogat program na kojemu će bit predstavljene predstave iz regije, ali i predstave mostarskih kazališta.

''Za odabir predstava najbitniji je bio kvalitet. Gledali smo da napravimo festival koji će mostarska publika moći pratiti i moći shvatiti'', rekao je umjetnički direktor Saša Oručević.

Kada je u pitanju natjecateljski dio, u ponedjeljak 20. travnja će bit odigrana predstava ''Chick Lit'' HNK Mostar, autora Damira Šodana, a u režiji Tanje Miletić Oručević.

U utorak je na programu predstava Narodnog pozorišta Sarajevo ''Balkanski špijun u Sarajevu'', čiju režiju potpisuje nedavno preminuli Sulejman Kupusović. Teatar Rugantino iz Zagreba mostarskoj publici će se predstaviti u srijedu s predstavom ''Disgusting'', dok je u četvrtak 23. travnja na programu predstava Narodnog pozorišta Tuzla ''39 stepenica''.

U petak 24. travnja bit će odigrana predstava Narodnog pozorišta Mostar ''Šta ćemo sad'', dok je u subotu na programu predstava ''Prevaranti u suknji'' teatara Joakim Vujić iz Kragujevca. Teatar Exit iz Zagreba 24. travnja će odigrat će predstavu ''Njuške''.

Za ponedjeljak 27. travnja bit će upriličeno zatvaranje festivala na kojemu će žiri dodijeliti nagrade. Program zatvaranja će uveličati Gradsko pozorište Jazavac predstavom ''Celo telo tu me boli''.

Žiri čine sarajevski glumac Admir Glamočak, Jasna Žalica i Tatjana Šojić, koji su kako je Oručevič rekao, veliki prijatelji Mostara i festivala.

''Pozivamo sve građane Mostara da dođu u Narodno pozorište od 20. do 27. travnja i uživaju u komedijama, jer komedija je svima najdraži žanr, a glumcima najteži'', rekao je Oručević''.

Cijene ulaznica na festival iznose 10 KM, a u ponudi je paket od osam ulaznica koji košta 50 KM.

Ovo je 12. izdanje festivala Mostarska liska koji se prošle godine nije održao zbog štrajka glumaca, koji su tražili isplatu plaća i izmirenje dugovanja ove ustanove.

Osim sponzora, festival je podržala Fondacija za muzičke i scenske umjetnosti Sarajevo koja je donijela odluku o dodijeli pet tisuća KM, ali čija sredstva još nisu operativna. 

Kopirati
Drag cursor here to close