Daniela Škegro

Mostarska kantautorica: Orijentirana sam Hrvatskoj jer se tamo više cijeni zabavna glazba

Kultura / Flash | 20. 12. 2014. u 10:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniela Škegro iz Mostara glazbom se bavi 10 godina. Ljubav prema glazbi pojavila se već od djetinjstva. Iako priznaje kako je u gradu na Neretvi teško biti glazbenik Daniela ne odustaje od bavljenja ovom vrstom umjetnosti, te redovito sa festivala donosi nagrade.

Nedavno je snimila pjesmu "Ubico mog osmijeha" koja je jako dobro prihvaćena. ''Zahvalna sam Bogu da je sve odrađeno onako kako je zamišljeno. Kritike su doista iznenađujuće dobre što me raduje, motivira ,ali i obvezuje. Već sam u pregovorima da se za spomenutu pjesmu radi spot.

Daniela je dosad snimila jedan album koji je izašao 2005. godine, te je nakon njega snimila 11 festivalskih pjesama. Razmišlja o snimanju novog albuma na kojemu bi se našle ili festivalske ili nove pjesme.

Mostarska pjevačica priznaje kako joj je najveća ljubav pisanje tekstova.

''Pisanje pjesama je moja najveća ljubav i nešto što je moj pokretač. Moja kolekcija napisanih pjesama je doista velika. I za sve svoje pjesme koje su do sada objavljene sam osobno pisala tekst i radila glazbu. Jedina iznimka je pjesma "Ljubavnica" koju sam radila zajedno s direktorom festivala Marko Polo Ivanom Šegedinom. Ta suradnja je bila na moje veliko zadovoljstvo Šegedin je veliki umjetnik koji je između ostalog imao i posebnu čast s vlastitom skladbom ''Sveti Oče Čuvaj Nas'', dočekati Sv. Oca, Papu Ivana Pavla II. na Žnjanu u Splitu'', rekla je za Bljesak.info Daniela koja je i autor teksta prve navijačke himne Malonogometne reprezentacije Hrvatske.

Danijela je dosad osvojila nekoliko nagrada na festivalima na koje je ponosna. Smatra kako je to veliki pečat za njezin rad jer je autor i teksta i glazbe za svoje pjesme.

''Volim festivale i svaki put kada imam novu pjesmu nastojim je festivalski promovirati. Planiram poslati pjesme na više njih,a što će se od toga realizirati ne mogu sada predvidjeti'', rekla je Daniela koja dodaje kako su njezina prava strast balade.

''Duša se može otvoriti samo u baladi. Taj naboj emocija se ne može doživjeti u brzim pjesmama. Brze pjesme imaju svoje prednosti jer ih ljude na prvu prihvate,ali ja ipak preferiram balade'', otkriva Daniela.

Ističe kako je imala par razgovara na temu dueta, ali kako nema posebnih želja kada je snimanje dueta u pitanju. Daniela ističe kako je u svom radu više orijentirana Hrvatskoj gdje se više cijeni zabavna glazba.

''Situacija je općenito jako teška u Mostaru, pa samim time i za bavljenje glazbom. Mostar ima mnogo talentiranih ljudi iz područja glazbe,ali na žalost većina njih nema priliku pokazati i dokazati svoje sposobnosti. Ja sam osobno orijentirana u svom radu ka Hrvatskoj jer se puno više cijeni zabavna glazba'', zaključuje Daniela.

Kopirati
Drag cursor here to close