Najbolje među 1082 pisma

Mostarka napisala najljepše pismo mladih BiH 2014

Kultura / Flash | 24. 04. 2014. u 09:37 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je izbor za najljepši rad koji će predstavljati BiH na 43. Međunarodnom natjecanju u pisanju pisama za mlade 2014, priopćeno je iz Hrvatske pošte Mostar.

Natjecanje na razini BiH zajedno organiziraju Hrvatska pošta Mostar, BH Pošta i Pošte Srpske.

Najbolji rad u BiH na temu: "Napiši pismo i opiši kako glazba utječe na naše živote“ napisala je Nataša Milošević, učenica Osnovne škole “Petar Bakula” Mostar. Njen rad ocijenjen je najboljim između 1082 pisma koja su pristigla na adrese tri bh poštanska operatora (485 BH Pošta, 217 HP Mostar, 380 Pošte Srpske) i predstavljat će BiH na svjetskom natjecanju koje organiziraju Svjetski poštanski savez (UPU) i UNESCO.

Drugo mjesto osvojio je Omar Krupić, učenik O.Š. “5.oktobar” Sanski Most.

Treće mjesto pripalo je Andreju Koziću, učeniku O.Š. “Vuk Karadžić” Banja Luka. Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (500, 300 i 200 KM), tablet računalima i poklon paketima. Njihovim nastavnicima materinskog jezika pripast će novčana nagrada u iznosu od po 100 KM.

Zbirkom maraka bit će nagrađen i trud Stjepana Aničića i njegovih prijatelja iz Centra za edukaciju i rehabilitaciju “Kuća nade” iz Odžaka.

Svečanost proglašenja pobjednika i dodjele nagrada održat će se krajem svibnja 2014. godine u Mostaru u organizaciji Hrvatske pošte Mostar.

Međunarodno natjecanje u pisanju pisama za 2014. godinu, na kojem će sudjelovati i pismo iz BiH, bit će održano krajem ljeta ove godine, stoji u priopćenju HP Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close