Mostarski teatar mladih

Mostarci predstavili svoj rad u Bosanskom Grahovu i Livnu

Kultura / Flash | 20. 01. 2015. u 14:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jučer je ansambl Mostarskog teatra mladih 1974 u Bosanskom Grahovu i Livnu odigrao interaktivnu predstavu Teatra u obrazovanju "Maske“.

Predstave su igrane u okviru projekta organizacije iz Livna "Žene Livna“ u tamošnjim osnovnim školama, a pored učenika prisustvovali su im i u proces aktivno bili uključeni i roditelji, te nastavno osoblje.

U predstavi igraju: Iman Dilberović, Ajla Hodžić, Faris Količić, Miran Bečević i Adis Sandžaktar. Facilitator je bio Sead Đulić, a predstavu je režirala Ema Laković. Sa ovim izvedbama ''Maske'' su reprizirane 449 puta.

Nakon predstava dogovoren je cijeli niz novih aktivnosti u općinama Hercegbosanske županije i nastavak uspješne suradnje MTM-a 1974 i organizacije "Li women'' iz Livna.

Već danas dio stručnog tima MTM-a 1974 i Centra za dramski odgoj putuje u Beograd, gdje će sudjelovati na Radionici "Strateško i komunikacijsko planiranje, a koja traje dva dana i to 21. i 22. siječnja. Radionica se održava u okviru NVO akademije ERSTE fondacije organizirane za dobitnike i finaliste ERSTE nagrade.

U srijedu, 21. siječnja na MEMORIJALNOJ SCENI 2532 sa početkom u 20 sati biće druga izvedba autorskog projekta Seada Đulića "PRESUDA: TIHA LIKVIDACIJA". Radi se o predstavi, koja otvoreno i bez dlake na jeziku govori o pokušajima likvidacije MTM-a i samog autora, o politici, smrti, ljubavi, ratu, životu, …o nama. Predstava je to koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

A u petak, 23. siječnja, MTM 1974 u Omladinskom kulturnom centru "Kolo Dubravsko“ na Bivolju Brdu igra 149. reprizu predstave "MIMAR“.

Kopirati
Drag cursor here to close