Pripreme

'Mostarci - A stranci' novi film Kenana Musića

Kultura / Film TV | 21. 10. 2014. u 09:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi sarajevski redatelj Kenan Musić koji je u travnju ove godine imao premijeru svog drugog dugometražnog filma “Politika i drugi zločini” idućih deset dana boravit će u Abu Dhabiju i Dubaiju gdje će na Abu Dhabi Film Festivalu tražiti potporu za svoj novi projekt.

Novi film mladog redatelja nosi radni naziv “Mostarci - A stranci” i ponovo se bavim socijalnim i političkim dilemama i konfliktima, bas kao i u prethodna dva Musićeva filma.

U Abu Dhabiju će boraviti 10 dana, te vrijeme iskoristiti za susrete sa ljudima koji su zainteresovani za ozbiljnije ulaganje u filmski projekt.

Musić je više puta naveo kako se više neće upuštati u projekte gdje nema financijske podrške jer je na prethodna dva filmska projekta ostao dužan ljudima i institucijama te da je isplate izvršio tek nekoliko mjeseci nakon filma ili nije nikako, s obzirom na to da je financijska situacija bila vrlo loša. Upravo zbog tih razloga i činjenice da ne uživa ni minimalnu podršku onih koji bi je trebali pustiti, Musić sredstva za novi filma odlučuje tražiti vani.

Inače, Kenan Musić je do sada sudjelovao na mnogim filmskim projektima; kao organizator Školskog Film Festivala Sarajevo, moderator workshop radionica na Sarajevo Film Festivalu, ali i kao član žirija na SFF-u, Ajyal-u 2013. u Dohi, Kataru te RLV Festivalu, Francuska.

Kopirati
Drag cursor here to close