Potpisivanje

Mostar: Susret s književnikom i potpisivanje knjige

Kultura / Knjige | 29. 06. 2016. u 07:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak predvečer u mostarskoj knjižari 'Mutevelić' održano je druženje sa Elvedinom Nezirovićem čija je knjiga 'Boje zemlje' nedavno izašla iz tiska.

Zainteresirani su ovom prilikom mogli dobiti potpisanu knjigu autora, te porazgovarati sa Nezirovićem.

Boja zemlje otvara se pričom o ocu koji gine u prometnoj nesreći kada je njegovom sinu, autoru ovog romana, samo sedam mjeseci. Ovo je autobiografska povijest pisca o svom odrastanju, o sudbini svojih najbližih, svojih prijatelja, o susretima sa nepoznatim ljudima, stalnim selidbama, o zauvijek izgubljenom zavičaju.

"Elvedin Nezirović postiže ono što je u književnosti najteže: pisati jednostavno, iskreno, pouzdano, uverljivo i verodostojno o vlastitom životu i životima drugih. Roman koji se čita više puta", rekao je Filip David.

Inače, promocija ovog romana u Mostaru se trebala dogoditi prije tri mjeseca, međutim iz tehničkih razloga to se nije ostvarilo. Autor, kroz razgovor, otkriva da će mostarska promocija biti organizirana krajem ljeta ili početkom jeseni.

Nezirović je diplomirao na Pedagoškoj akademiji, odsjek za Bosanski jezik i književnost na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru, kao i na Fakultetu humanističkih nauka, odsjek za Engleski jezik i književnost. Živi i radi u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close