ambasadori mostara

Mostar Sevdah Reunion u srcu Europe

Kultura / Flash | 08. 02. 2016. u 07:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon četiri sjajna koncerta u Švedskoj i Danskoj, Mostar Sevdah Reunion nastupio je u samom srcu Europe. Koncertom u austrijskom Linzu potvrdili su očekivanja prepune koncertne dvorane i titulu čuvara balkanskog bluesa.

Prvi BH World Music bend poveo je slušatelje na virtuozno putovanje kroz diskografiju kojoj su moderniji aranžmani i energija udahnuli novi život. Otvorili su koncert pjesmama s njihovog posljednjeg uradka Tales of a forgotten city koje su imale posebnu draž u intimnoj atmosferi da bi kasnije nešto kasnije rasplesali publiku starim i dobro poznatim standardima.

Epilog svega je bilo dvostruko vraćanje na bis. Prije njih nastupio je lokalni austrijsko-bosanski bend Cult kao predgrupa. Kada se zbroje svi nastupi Mostar Sevdah Reuniona u šesnaest godina karijere, može se reći da su proputovali globus uzduž i poprijeko, dijelili binu s nekim od najpoznatijih svjetskim imena poput Santane i B.B. Kinga ali da i danas zvuče neistrošeno i svježe. Ambasadori grada Mostara očekuju još koncertnih aktivnosti u skorije vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close