Premijerno

Mostar: Premijerno izvedena predstava o vršnjačkom nasilju

Kultura / Kazalište | 09. 07. 2016. u 08:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak navečer u Pozorištu lutaka upriličena je premijera predstave 'Princ iz moje ulice' koja govori o izuzetno ozbiljnoj temi, vršnjačkom nasilju, na djeci prihvatljiv i razumljiv način, uz igru i smijeh.

Veliki broj djece i odraslih sa zanimanjem su popratili ovu predstavu. Nasilje se događa blizu nas, na ulici, u školi, svakoga dana, ali se o njemu najčešće progovori prekasno, kada šteta već bude učinjena. Ova predstava nema ambiciju da ponudi odgovore, ali želi postaviti prava pitanja i ohrabriti najmlađe da govore o ovom problemu, bez stida i straha.

Predstava je rađena prema tekstu i u režiji glumca i redatelja Pozorišta lutaka Mostar Nedžada Maksumića, koji također igra u ovoj predstavi u liku čovjeka sa psom.

Scensku glazbu komponirao je glazbeni producent i multiinstrumentalist Atilla Aksoj, dok je autorica vizualnog identiteta predstave Ivana Radić.

Prva repriza, ove jako zanimljive, predstave je u nedjelju 10.7. u 11 sati, a ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka sat vremena prije početka predstave po cijeni od 4 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close