Galerija Michelangelo

Mostar: Polaznici škole slikanja izložili svoje radove

Kultura / Flash | 29. 01. 2015. u 18:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba povodom završetka ciklusa crtanja i slikanja u organizaciji galerije Michelangelo otvorena je u četvrtak navečer u Galeriji Katarine Kosača.

Riječ je o radovima polaznika početnog tečaja u kojem su polaznici, pod vodstvom profesora slikarstva Gorana Milinkovića, akademskog slikara Davorina Briševca i Slavenke Volić, slikarice, svladali osnove crtanja suhim crtaćim tehnikama te osnove crtanja pojedinih likovnih tehnika.

Radovi su nastali na osnovu gotovih likovnih rješenja te reprodukcijama poznatih umjetničkih djela.

''Polaznici tečaja nisu opterećeni predsrasudama u pogledu umjetničkog izraza, nego to čine iz zabave, a iskreno s puno ljubavi i mnogo životne radosti bez trunke pesimizma'', poručili su organizatori.

Ističu kako za polaznike ove škole, slikarstvo nije uzvišena misija kojom žćele prenijeti umjetničku poruku nego žele malo svog slobodnog vremena provesti radosno i davnu želju i ljubav za likovnim izričanjem pretovriti u stvarnost.

''U mnogim izloženim radovima može se prepozbnati predan i marljiv rad praćen velikom željom polaznika tečaja sa se približe savršenstvu umjetničkog djela'', naveli su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close