Počitelj

'Moj bijeg u slobodu': Likovna kolonija u čast Alije Izetbegovića

Kultura / Flash | 02. 10. 2015. u 12:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji JU Muzej "Alija Izetbegović" i Udruženja likovnih umjetnika BiH, u Počitelju je od 25. rujna do danas bila upriličena Treća međunarodna likovna kolonija "Moj bijeg u slobodu".

Po riječima direktora Muzeja "Alija Izetbegović" Adnana Žiška, Kolonija je održana u čast prvoga predsjednika BiH Alije Izetbegovića, a na njoj je sudjelovalo 17 umjetnika iz sedam zemalja: BiH, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Turske, Danske i Južne Koreje.

Žiško je kazao kako je ova kolonija već tradicionalna manifestacija te da će u narednom periodu nastojati da ona u organizacijskom smislu postane što veća i kvalitetnija.

''U vlasništvu Muzeja ostat će po jedan rad od svih ovih umjetnika, dok svi drugi radovi ostaju Udruženju likovnih umjetnika. Radovi ostaju kao dio postavke Muzeja "Alija Izetbegović. Na ovaj način nastojimo pomoći promociju Udruženja likovnih umjetnika i Muzeja i da promoviramo Počitelj kao jednu od najzanimljivijih destinacija, ne samo turističkih nego i u umjetničkim krugovima, kao mjesto gdje umjetnici dolaze po svoj mir '', kazao je Žiško.

Kopirati
Drag cursor here to close