Prvi put

'Modrine' na sceni Pozorišta lutaka Mostar

Kultura / Kazalište | 09. 04. 2014. u 08:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ines Pašić, jedna od najznačajnijih svjetskih lutkarskih stvaratelja današnjice, inače rođena Mostarka, nakon trideset godina svog umjetničkog rada, po prvi put predstavit će u rodnom gradu, u dvorani Pozorišta lutaka Mostar, svoju posljednju autorsku predstavu 'Modrine'.

Ova istaknuta umjetnica od 1986. i početka svog rada u teatarskoj kompaniji 'Teatro Hugo & Ines' gostovala je sa svojim predstavama na scenama Japana, SAD, Kanade, Engleske, Francuske, Italije, Njemačke, Španjolske, Brazila, Argentine... i osvajala brojne značajne nagrade stručne kritike i publike. Trenutno živi i radi u Limi (Peru).

Njen najnoviji scenski projekat 'Modrine', kao rezultat dugogodišnjeg egzistencijalnog i kreativnog lutkarskog istraživanja, nastao je prije nekoliko godina i od tada je na svjetskoj turneji. Osvojio je i Nagradu publike kao najbolja predstava Međunarodnog festivala scenskih formi (FIL) u Rio de Janeiru.

Predstava 'Modrine' će biti izvedena u petak, 11. travnja sa početkom u 20 sati na sceni Pozorišta lutaka u Mostaru. Namijenjena je odrasloj publici i djeci starijoj od 12 godina. Ulaz je slobodan, priopćeno je iz PL Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close