Na ''Dan pionira''

Moderni život u Jugoslaviji izložen u muzeju

Kultura / Flash | 27. 12. 2014. u 11:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba "Nikad im bolje nije bilo?" o modernizaciji svakodnevnog života, fenomenima svakodnevice, slobodnom vremenu i dokolici u SFRJ, biće otvorena u Muzeju istorije Jugoslavije sutra, 27. prosinca, na nekadašnji Dan pionira.

Postavka je rezultat istraživanja razdoblja od 1950. do 1990. godine, a bit će izloženo oko 200 predmeta, 400 fotografija i prikazano 26 video klipova koji na autentičan način svjedoče o životu u socijalističkoj Jugoslaviji, najavili su organizatori.

U istraživanje su bili uključeni stručnjaci sa područja nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, a korišćena je muzejska, arhivska, knjižnička i filmska građa iz institucija u Srbiji i regiji, piše Beta.

Posjetiteljima izložbe na raspolaganju će biti dva ulaza na postavku "Ritam života" koji predstavlja period od upisa u jaslice, prijem u pionire i partiju do odlaska u mirovinu, i "Ritam godine" o praznovanju Nove godine, Praznika rada, Dana boraca i Dana Republike.

Na izložbi će biti citirani i predstavljeni izvori i tiskane publikacije, ideološka i političko-propagandna literatura, časopisi specijalizirani za pitanja slobodnog vremena, godišnjaci, stručni časopisi za turizam i turistički vodiči.

Kopirati
Drag cursor here to close