Jedinstven doživljaj

Mjuziklom ''Jalta, Jalta'' zatvoreno ''Mostarsko proljeće''

Kultura / Flash | 03. 06. 2014. u 19:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjuziklom 'Jalta, Jalta' zatvorena je međunarodna kulturna manifestacija Mostarsko proljeće 2014. - XVI. Dani Matice hrvatske. 'Jalta, Jalta' je mjuzikl Zagrebačkog gradskog kazališta 'Komedija' i ovo mu je bila 707. izvedba.

Uoči izvedbe glumaca prisutnima se obratila predsjednica Matice hrvatske Mostar Ljerka Osojić koja je uputila riječi hvale za čitav kolektiv Matice, a ujedno zahvalila svima koji su bili dio bogatog programa ovogodišnje manifestacije.

Posebne zahvale upućene su gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću koji je nazočio posljednjem sadržaju Mostarskog proljeća, bez kojeg, kako je naglasila Ostojić ovaj mjuzikl ne bi gostovao u Mostaru. Grad Zagreb je snosio troškove cjelokupnog ansambla kazališta 'Komedija'.

Ostojić je zahvalnost na dolasku pored brojne publike koja je ispunila Kosaču do posljednjeg mjesta uputila gradonačelnicima Milanu Bandiću i Ljubi Bešliću, kao i izaslanstvu Dubrovačkih ljetnih igara.

Kratko se nazočnima obratio i Darko Brlek predsjednik Asocijacije europskih festivala, koji je i zatvorio ovogodišnju manifestaciju.

U Mostar je stiglo 150 članova kazališta 'Komedija' koji su Mostarcima u HKD Herceg Stjepan Kosača pružili uživanje u jedinstvenom kazališnom komadu.

Redatelj mjuzikla je Vlado Štefančić, dok su dirigenti Veseljko Barešić i Krešimir Batinić. Za scenografiju je zadužen Dragutin Broz,a za kostimografiju Elvira Ulip.

U predstavi igraju Renata Sabljak, Sandra Bagarić, Danijela Pintarić, Đani Stipaničev, Davor Radić, Ronald Žlabur, Damir Poljičak Dražen Čuček, Dražen Bratulić, Mirela Brekalo, Mila Elegović, Jasna Palić Picukarić, te mnogi drugi.

Inače, na ovogodišnjem 'Mostarskom proljeću' prikazano je više od 30 programa, a sudionici su bili iz devet zemalja.

Proljeće je podsjećamo, otvorila izložba trolista Mostarskih umjetnika – Krešimira Ledića, Jusufa Juse Nikšića i Florijana Mićkovića, a čast da ovu tradicionalnu manifestaciju zatvori imao je kao što smo već naveli mjuzikl 'Jalta, Jalta'.

Kopirati
Drag cursor here to close