turneja

Mjuzikl za djecu ‘DJ Šampinjon: Vrh svijeta’ dolazi i u Mostar

Vijesti / Politika | 20. 03. 2015. u 15:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi i još uvijek jedini bh. autorski mjuzikl za djecu „DJ Šampinjon: Vrh svijeta“ počinje proljetnu turneju tijekom koje će mališani i njihovi roditelji širom BiH moći uživati u predstavi koja je dobila sjajne kritike i izazvala veliku pažnju.

Pod pokroviteljstvom BH Telecoma, vesela družina putuje u Travnik, Zenicu, Kakanj, Bugojno, Srebrenik, Tuzlu, Brčko, Banja Luku, Mostar, Stolac i, na kraju, slavi završetak školske godine sa publikom u Sarajevu.

Reditelj i autor predstave Muharem Vojniković tumači četiri uloge u mjuziklu (Lord Patlidžanius, Medo, Voz, Vodocijep), DJ Šampinjon je Tina Dervišević, Sarfu Sarfandžanija igra Elmir Krivalić, a u dvostrukoj ulozi Pčelice i Dobre vile je Mirela Lela Laković.

Otkrijte kako će naša komična družina spasiti planetu od nestanka vode, pridružite nam se na putu do vrha svijeta uz vesele songove u čijem nastajanju su sudjelovali brojni poznati bh glazbenici i producenti: Alan Omerović, Dino Šaran, Nedim Babović, Dubioza kolektiv...navodi se u priopćenju.

RASPORED TURNEJE:
22.3. Centar za kulturu Travnik
28.3. Bosansko narodno pozorište Zenica
29.3. Centar za kulturu Kakanj
18.4. Bosanski kulturni centar Tuzla
19.4. Centar za kulturu Srebrenik
9.5. Dom kulture Brčko
10.5. KSC Bugojno
16.5. SD Obilićevo Banja Luka
6.6. HD Herceg Stjepan Kosača Mostar
7.6. Školska dvorana Stolac
13.6. BKC Sarajevo

Sve izvedbe počinju u 18h, cijena ulaznice 7KM.

Kopirati
Drag cursor here to close