Djelo Richarda Monteza

Mjuzikl ''Josip i kričave boje njegovih snova'' izveden u Ljubuškom

Kultura / Flash | 13. 09. 2014. u 07:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ljubuškom je izveden mjuzikl ''Josip i kričave boje njegovih snova'', u čijem su prikazivanju prvo uživali učenici ljubuških škola, a sinoć i svi ostali zainteresirani.

Josip i kričave boje njegovih snova jedan je od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, zasigurno i zato što je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber (poznat po mjuziklima Mačke, Fantom Opere, Isus Krist Superstar, Evita itd.), jedan od najuglednijih skladatelja ovog žanra, a tekst Tim Rice (poznat po scenariju za Disneyev animirani film "Kralj Lavova").

Na Broadwayu je do sada izveden čak 749 puta, a međunarodno kazalište CornerstoneArts, u režiji Richarda Monteza, uspješno ga je izvelo u preko dvadeset zemalja diljem svijeta.

Ovaj glazbeni komad trajao je oko sat i pol, uz puno plesa, glume i igre, nezaboravnih pjesama i raznovrsnih kostima.

U mjuziklu sudjeluje cijela ''vojska'' glumaca, pjevača, plesača i drugih volontera: oko 120 izvođača, od čega 44 pjevača, plesača i glumca, 20 mališana u dječjem zboru te oko 40 pjevača u velikom mješovitom zboru.

Uz još 20-ak osoba u ostalim segmentima produkcije, u cijelom projektu u konačnici sudjeluje oko 150 ljudi, i to većinom Ljubušaci.

''Josip i kričave boje njegovih snova'' predstava je koja je dirnula, nasmijala, opustila i razvedrila mnoge, ali i približila publici čudesnu i bezvremensku poruku Biblije.

Ovaj mjuzikl u Bosni i Hercegovini premijerno je izveden prošle godine u Čapljini, nakon čega su slijedile izvedbe u Mostaru i Ljubuškom.

Kopirati
Drag cursor here to close