Donacija

Ministar iz RS donirao knjige crkvenoj biblioteci u Mostaru

Kultura / Flash | 26. 08. 2016. u 09:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević uručio je danas donaciju knjiga iz osobne biblioteke za crkvenu Biblioteku 'Joanikije Pamučina' u Mostaru.

I direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Rade Ristović biblioteci je donirao značajan broj naslova u ime Zavoda, prenosi Srna.

Ministar Malešević izjavio je da je riječ o poklonu od 55 naslova. "Bolje da ih donesem u biblioteku, gdje će naći čitatelje, nego da stoje u rafovima i zato sam odlučio da ih poklonim ovdje", naglasio je Malešević.

On je pozvao i druge institucije i ljude da se pridruže obnavljanju fonda ove biblioteke jer je to jako značajno za srpsku djecu u Mostaru. Ristović je rekao da je Zavod u nizu humanitarnih akcija poklanjao određeni broj naslova.

"Više od 200 naslova smo poklonili biblioteci Srpske pravoslavne crkve u Mostaru. Riječ je o beletristici domaćih autora koji su svoja djela podarili čitateljstvu Republike Srpske. Sada će i pravoslavni vjernici sa područja Mostara imati priliku da se upoznaju sa naslovima koje je izdao Zavod", rekao je Ristović.

Mostarski paroh Radivoje Krulj naglasio je da je riječ o značajnoj donaciji Biblioteci koja je osnovana još u 19. stoljeću, a koja je u potpunosti stradala 1992. godine.

"Mi je sada simbolično obnavljamo. Osim Biblioteke u Vladikinom dvoru u Mostaru djeluje i Prosvjetina škola srpskog jezika, povijesti i kulture. Pošto oko 200 naše djece u osnovnim i oko 100 u srednjim školama nemaju mogućnost učenja srpskog jezika u redovnoj nastavi mi ovdje subotom organiziramo Prosvjetinu školu", rekao je Krulj.

Kopirati
Drag cursor here to close