PAUK

Meštar u Posušju

Kultura / Flash | 06. 07. 2016. u 08:15 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjećanje na glumca i umjetnika Darka Ćurdu, 8. srpnja (petak) u kinodvorani Posušje, s početkom u 20:00, odigrat će se predstava Meštar (HNK Mostar), u organizaciji udruge PAUK.

Redatelj predstave, nastale u koprodukciji Matice Hrvatske Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, je Velimir Pšeničnik Njirić, koji je ujedno i glavni glumac. A uz Njirića, u predstavi igraju i Robert Pehar, Miro Barnjak, Angela Bulum.

Meštar, Nedjeljka Fabria, drama je iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vječna priča o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika, smještena je u vrijeme života i smrti genija renesanse Michelangela Buonarotija, kipara, slikara, graditelja, pjesnika.

Ovo je tek jedan u nizu događaja u organizaciji udruge PAUK. Ovog ljeta, u njihovoj organizaciji, a u sklopu manifestacije Posuško lito, očekuju nas i večernje projekcije filmova, u suradnji sa Sarajevo film festivalom, veliki koncert Crvene jabuke i Teške industrije, suorganizatori su i Festivala klapske pisme.

Posušje će zasigurno i ovog ljeta biti pravi mamac za sve one koji su željni kulturno-društvenog sadržaja. Ulaz na sve događaje, koji se odvijaju u sklopu manifestacije Posuško lito, je besplatan

Kopirati
Drag cursor here to close