Ja Mahalac

Memić: Protiv Mace je pokrenut kazneni postupak

Kultura / Flash | 18. 04. 2014. u 07:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vezi sa današnjim nastupom Dragana Marinkovića s predstavom "Ja Mahalac" u restoranu Sarajevo u Beču organizatori se obavještavaju da eventualna izvedba predstave za sobom vuče kršenja intelektualnih i autorskih prava i u zemlji porijekla Bosni i Hercegovini, i u R. Austriji domaćinu izvedbe navedene predstave.

''S tim u vezi, u Vašem vlastitom interesu i interesu Vašeg imidža savjetujemo da navedenu predstavu otkažete. Predstava je autorsko vlasništvo autorice Indire Kučuk Sorguč, a kršenje istih smatra se krivičnim djelom.''

Kako se navodi, protiv gospodina Marinkovića već je pokrenut kazneni postupak zbog kršenja autorskih prava u vezi sa spomenutom predstavom a načela rada organizacije u okviru koje osobno djelujem i vlastito uvjerenje mi nalažu da i u ovom konkretnom slučaju poduzmem dalje mjere u slučaju sutrašnje izvedbe, odnosno da podnesem prijavu nadležnim institucijama zemlje domaćina. Ovim obavještenjem smatram da ste upoznati sa situacijom prilikama i poslijedicama te se prema važećim zakonima zemlje domaćina smatrate sudionikom ukoliko se predstava održi.

Uvjerena sam da ćete u ovom smislu djelovati u cilju vlastitog interesa i imidža Vašeg objekta. S poštovanjem'', ispred neformalne grupe podrške građanima BiH/PlanBiH, sa sjedištem u Beču, Amra Memić.

Kopirati
Drag cursor here to close