Skupština

Medžlis Livno najorganiziraniji medžlis na području mostarskog Muftijstva

Kultura / Vjera | 15. 02. 2016. u 11:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Islamske zajednice Livno, koja je održana u nedjelju u džamiji Ćurčinici, jednoglasno je usvojila izvješće za 2015. godinu i plan rada za 2016. godinu.

Skupštinom je predsjedavao Husein ef. Topalović, a na samom početku zastupnike je pozdravio i kratko im se obratio predsjednik Medžlisa IZ Livno hadži Hajrudin Maksić.

Kako prenosi Muftijstvo mostarsko, glavni imam Dževad ef. Hadžić upoznao je prisutne sa stanjem vjerskog života i brojnim aktivnostima koje su uspješno realizirane u protekloj godini, naglasivši da su ostvareni zacrtani planovi.

Sjednici Skupštine Medžlisa IZ Livno nazočio je i mostarski muftija Salem -ef. Dedović, koji je u svom govoru naglasio da Medžlis Livno spada u red najorganiziranijih medžlisa na području Muftijstva mostarskog, ali i cijele Bosne i Hercegovine te je zahvalio na uspješnom rukovođenju predsjedniku i glavnom imamu tog medžlisa.

Prenio je svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i uspjesima u radu, a posebno je pohvalio ženski aktivizam te izrazio nadu da će rezultati u budućnosti biti još bolji.

Kopirati
Drag cursor here to close