Pokladni dani 2015

Maškare vratile ključeve Čapljine i napravile ludu zabavu u zgradi Općine

Kultura / Flash | 17. 02. 2015. u 15:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zgradi općine Čapljina za predstavnike Maškarske Republike, koji su ključeve grada preuzeli u nedjelju, načelnik Vidić organizirao je u utorak svečani prijam.

Predstavnici maškara pozdravili su načelnika Vidića i istaknuli kako je ipak vođenje grada preteško za ovu skupinu. Sastanak je otvorio zapovjednik Maškarske Republike.

''Kao zapovjednik maškara zahvalio bi se načelniku i općini na pokroviteljstvu, kako u svoje ime, tako i u ime pokladara i svih ovih grupa, te cijelog društva. Nadam se da smo dobro odradili posao. Suradnja je bila odlična, kao i dosadašnjih godina'', poručio je zapovjednik.

U svom obraćanju načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić kazao je kako bi volio da su maškare ostale na vlasti još neko vrijeme, kako bi se mogli uhvatiti u koštac sa svim problemima.

''Prije svega meni je puno lakše govoriti nego vašem zapovjedniku jer trenutno ne obnašam vlast, ali zato se zapovjednik maškara morao biranim riječima obratiti ovome cijenjenom puku, jer su ipak maškare još uvijek na vlasti.

Hvala vam na 51. godini organiziranja Pokladnih dana, hvala vam što ste zbilja pronijeli ime Čapljine, ime grada i ime općine puno šire, kako u BiH, tako i izvan granica naše države.

Čapljina je zbilja postala poznata i po ovom zimskom i po ljetnom karnevalu. Ovih dana je bilo prelijepo biti ovdje u Čapljini. Ja osobno, zajedno sa svojim suradnicima, pomoćnicima i savjetnicima zahvaljujem što ste nas rasteretili ova nekolika dana - mogli smo se malo odmoriti, a puno mi je lakše jer znam da ste u ovih par dana riješili sve silne probleme koji su se ovdje nagomilali'', rekao je u svom obraćanju načelnik Vidić.

Nazočnima se obratio i predsjednik HKUD-a ''Seljačka sloga'' Zrinko Vrankić, koji je zahvalio načelniku Vidiću na pokroviteljstvu te svoj podršci koju je pružio kako bi se uspješno organizirala i održala 51. po redu manifestacija ''Pokladni dani Trebižat - Čapljina 2015.''.

Prijam je završen zajedničkom zdravicom, a druženje će se nastaviti večeras na Domu kulture spaljivanjem Marka Krnjevala i balom pod maskama, te zabavom koju će prirediti Neno Belan&Fiumensi.

Kopirati
Drag cursor here to close