Priprema izložbe

Marko Šaravanja izlaže u Sarajevu

Kultura / Flash | 27. 11. 2012. u 07:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marko Šaravanja, još prije nego je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti već godinama je zapljuskivao mostarsku likovnu publiku svojom posebnošću na mnogobrojnim eventima i izložbama.

Njegove izložbe su doživljaji, to su susreti toliko oprečnih galaksija, svjetova, stvarnosti i nestvarnosti. Performansi zaodjenuti sarkazmom, ali uz pregršt glamurozne blještavosti. Marko Šaravanja gleda na svijet oko sebe kao mjesto koje treba obogatiti, spasiti od sivila, učmalosti i predrasuda.

Širi oko sebe virus pozitivnih proloma smijeha, ali iza svog tog teatralnog nastupa uvijek je duboka poruka, ostavljena promatraču i posjetitelju kao kartica u buketu cvijeća. Odlučivši s jednakim žarom počastiti svoj rodni grad, Sarajevo, ovim jedinstvenim izričajem i posebno osmišljenim otvorenjem, Marko donosi u Galeriju BlackBOX strastvene boje, emocije i energiju s toploga juga, koji je njegov sadašnji dom.

U svom pjesničkom izričaju, Marko se često kritički osvrće na subjektivnost i konzervativnost malih sredina, te je upravo zbog toga, s posebnim veseljem pripremao izložbu višeznačnog naziva 'Moja Liza' u varijanti za Sarajevsku publiku. Uz mnoštvo slatkiša, pregršt dobrih emocija, boja koje će vam otvoriti apetit, svjetova kojih se sjećate iz bajki, otvorenje izložbe 'Moja Liza' bit će večer za pamćenje! Večer u kojoj ćete moći okusiti, liznuti, vidjeti i oslušnuti šarenilo pozitivnog kaosa.

Otvaranje izložbe je predviđeno za 13.12. u 19 sati u galeriji BlackBOX. Izložba će biti otvorena do 20. prosinca 2012.

Kopirati
Drag cursor here to close