Nova knjiga

Marina Radoš objavila Dosjee: Priča opet kreće iz Mostara

Kultura / Flash | 06. 12. 2016. u 12:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nazvala bih to dosjeima promišljanja i događaja. Kao što zločinci imaju svoje dosjee u policijskim stanicama, tako bi svaki pisac trebao skupiti svoje dosjee noćnih promišljanja'', kaže za Bljesak.info Marina Radoš nakon što je objavila da je iz tiska izišla njezina nova knjiga pod nazivom Dosjei u izdanju Šahinpašića.

Kaže kako su u knjizi kao recenzije poruke njezinih čitatelja i da se za izdavanje knjige odlučila u BiH iako živi u Splitu jer želi nešto ostaviti svojoj zemlji.

''U BiH sam izdala jer planiram biti veliki pisac, ako mi Bog da i želim da te knjige pripadaju kulturi moje zemlje. Ako ništa drugo ne mogu napraviti za BiH, mogu zauzeti 20 centimetara biblioteke'', rekla je.
''Poslije radnog dana dođe na naplatu sve ono o čemu nisi stigao razmišljati dok si zarađivao kruh. Noć te dočeka kao carinik i nema bježanja od sebe. Tako je i meni... Navečer sama sebi pokušavam objasniti život, svijet, ratove, mir i ljubav. Možda je pisanje baš to objašnjavanje samom sebi'', govori Marina o tematici knjige dodajući kako u njoj prevladava ljubav.

''Opet se obraćam 'nekome' između poglavlja. Ponekad se čini kao da knjigu napišem baš nekome. Baš jednoj osobi. Netko dobije SMS, netko knjigu'', rekla je.

Najavila je kako će promocija ove knjige biti u Mostaru početkom sljedeće godine.

''Moramo početi novu priču iz Mostara, opet, da se pokrpa što je se pocijepalo u posljednjih nekoliko godina. Za desetak dana knjiga će biti u prodaji diljem Hrvatske i BiH. Obožavam predstavljanja u Mostaru, uzbuđuje me neizvjesnost koju mi Mostar pruža'', rekla je Marina.

Inače, uz Dosije, Radoš će objaviti i drugo izdanje svojeg prvijenca Miki, koji joj je, kako kaže, ''izrežirao nevjerojatne događaje u životu''.

Kopirati
Drag cursor here to close