životna priča

Marina Abramović piše autobiografiju

Kultura / Flash | 06. 03. 2015. u 18:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marina Abramović trenutno dovršava svoju autobiografiju koja će biti objavljena uoči njezina 70. rođendana sljedeće godine. Knjiga će ispričati njezinu životnu priču, počevši od djetinjstva i odnosa s roditeljima, ali najvažnije, doznat ćemo više o tome kako je Marina uopće postala umjetnicom, kako se kroz umjetnost razvijala njezina ličnost, ali i fizička snaga i izdržljivost.

Potpredsjednica izdavačke kuće Crown Publishers Molly Stern istaknula je kako je "Abramović rođeni pripovjedač s jedinstvenim glasom i pogledom na svijet."

Važno je spomenuti kako je u posljednjih nekoliko godina Marina Abramović počela intenzivno baviti svojom ostavštinom. 2013. godine objavit će planove izgradnje instituta za performans u Hudsonu, a svoja će sjećanja ovjekovječiti na audiozapisima.

"Moja iskustva oduvijek su ugrađena u moje radove - ona su izvor svega što ja radim, izvor su moje inspiracije", komentirala je Abramović vezano uz svoju autobiografiju. "Nadam se da ću pričom o svojoj prošlosti inspirirati ljude da se u životu bave onime što ih istinski veseli."

Kopirati
Drag cursor here to close