Mostar

Malobrojna publika na predstavljanju romana Ankice Tomić

Kultura / Flash | 30. 01. 2015. u 21:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred malobrojnom publikom u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru predstavljen je roman ''Damen kapric'' autorice Ankice Tomić.

Roman koji je poznat pod nazivom i Ženske mušice je predstavljen u sklopu Tjedna kulture, a na predstavljanju je osim autorice govorila i prof. Tina Laco.

''Predstaviti roman u Mostaru u kraju za koji nisam privatno vezana znači da knjiga živi neki svoj život i da je čitaju negdje drugo'', rekla je Ankica Tomić.

Ovaj popularni roman široj publici je zanimljiv zbog ljubavne tematike, povezanom s uvijek zanimljivim kriminalističkim elementima. Bavi se odnosima hrvatskih parova, s naglaskom na vječitu inspiraciju likom svekrve.

Ankica Tomić je profesorica književnosti i iza sebe ima dva romana ''Naročito ljeti'' i ''Damen kapric'', a aktivno radi i na novom romanu.

Njezin prvi roman ''Naročito ljeti'' je pobjedio na natječaju VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman u konkurenciji 112 rukopisa. Za ovu nagradu autorica kaže kako joj je bila vjetar u leđa, te najdraža od svih ostalih koje je dobila.

Kopirati
Drag cursor here to close