Tradicija

Mali Božićni Sajam donio božićni duh u Čapljinu

Kultura / Flash | 13. 12. 2014. u 17:40 D.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga ''Life'' iz Čapljine i ove godine organizirala je Mali Božićni Sajam te tako unijela dah božićnog duha u ovo predblagdansko vrijeme.

Ovo je drugi put da je u gradu Čapljini održan ovakav Božićni sajam. Sajam je otvoren danas (13. prosinca) u 11.00 sati, a trajati će do nedjelje (14. prosinca) do 20.00 sati.

Na sajmu svoje radove izlaže 30 kreativaca iz općine Čapljina te prijavljeni iz okolnih gradova koji će kroz ova dva dana prezentirati i prodavati svoje rukotvorine.

Okupljene pozdravila Ivana Jovanović, organizatorica sajma.

''Drago mi je vidjeti da je naša ideja zaživjela, tj. da je Mali božićni sajam okupio Čapljince i njihove obitelji na jedno zajedničko druženje i ove godine. Želim se zahvaliti svima vama koji ste danas došli ovdje, kao i svim humanitarcima i svima onima koji izlažu na ovogodišnjem sajmu, svim pokroviteljima i sponzorima, u prvom redu načelniku općine Čapljna dr. Smiljanu Vidiću, potom svima koji su svojim donacijama i prilozima omogućili da se sajam održi, kao i svima onima koji će zaradu darovati u humanitarne svrhe.

Drago mi je da je ova ideja prerasla u jednu tradiciju koja će iz godine u godinu donositi božićni duh u Čapljinu u ovo predblagdansko vrijeme'', poručila je Ivana Jovanović.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić svečano je otvorio ovogodišnji Mali božićni sajam, čestitajući organizatorima na vrhunskoj pripremi ovog događaja.

''Ideja je zaista izvanredna, a prošle godine se pokazalo kako je mali božićni sajam ono što treba Čapljini i Čapljincima u ovo predblagdansko vrijeme. Iskreno se nadam da će nam svima postati tradicija okupljati se na božićnom sajmu u Čapljini. Cilj je da se kroz druženje i upoznavanje zbližimo i kupovinom artikala uljepšamo Božić onim najpotrebnijim stanovnicima naše općine.

Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje ovogodišnjeg Malog božićnog sajma, uz napomenu kako je ovo hvale vrijedna ideja koju svi trebamo podržat'', poručio je dr. Vidić i proglasio Sajam otvorenim.

Otvaranje sajma uveličale su čapljinske mažoretkinje i HKUD ''Zora'' Struge/Gorica.

Na Trgu hrvatske Slobode postavljen je šator u kojemu Čapljinci za vrijeme sajma mogu gledati izložbene radove, a ispred šatora mogu uživati u kuhanom vinu, kobasicama, palačinkama i ostalim delicijama.

Oba dana će na sajmu biti i Djed Božićnjak koji će uveseljavati najmanje.

Sajam također ima humanitarni karakter budući da svoje proizvode pojedini prodavači donirati u humanitarne svrhe.

Dakle, još danas i sutra imate priliku vidjeti radove izlagača na Malom Božićnom sajmu, pa vas još jednom pozivamo da izdvojite vaše vrijeme i posjetite Mali Božićni sajam.

Kopirati
Drag cursor here to close