35 diploma

Maleni čitatelji dobili diplome za sudjelovanje u Jezičnim igrama i Maštaonici

Kultura / Knjige | 13. 06. 2017. u 12:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Dječjem odjelu Narodne knjižnice HNŽ-a dodijeljeno je 35 zasluženih diploma najmlađim korisnicima knjižnice, polaznicima edukativno-kreativnih radionica Jezične igre i Maštaonica. U proteklih devet mjeseci, od listopada 2016. godine do lipnja 2017. godine, polaznici su prošli kroz ciklus od 10 radionica Jezične igre i isto toliko radionica Maštaonice.

Program zamišljen kao radionice čitanja, usmenog izražavanja, kritičkog mišljenja i kreativnog stvaralaštva s ciljem poticanja djece na čitanje, verbalno izražavanje, logičko zaključivanje, pamćenje, glazbeno plesni izričaj te likovno i dramsko stvaralaštvo polučio je odličnim rezultatima te se na svakoj radionici tražilo mjesto više.

Pomno isplaniran i stručno osmišljen program za djecu od 4 do 8 godina, vodile su književnica za djecu Milene Jukić Bandić i Danijela Marić, učiteljica razredne nastave, a za uloženi trud i rad prigodno su i nagrađene. Naime, ravnateljica Narodne knjižnice HNŽ, Julijana Pavlović voditeljicama je dodijelila priznanja za suradnju i poseban doprinos u promicanju kulture čitanja.

Posebna priznanja za uspješnu dugogodišnju suradnju, doprinos radu i postignućima Narodne knjižnice HNŽ-a dodijeljena su i Sonji Jurć, poznatoj književnici za djecu kao i Arijani Kordić, učiteljici razredne nastave iz OŠ Cim.

Kopirati
Drag cursor here to close