Požega

Maja Zećo iz Mostara članica žirija 23. Hrvatskog Festivala jednominutnog filma

Kultura / Flash | 27. 05. 2015. u 10:45 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maja Zećo, mlada bh. glumica, izabrana je za članicu žirija 23. Hrvatskog Festivala Jednominutnog Filma koji će se održati u Požegi (HR) od 29. do 30. svibnja 2015. godine.

Hrvatski festival jednominutnih filmova najstarija je međunarodna filmska manifestacija utemeljena u Republici Hrvatskoj i održava se od 1993. godine. Organizatori festivala su GFR FILM-VIDEO iz Požege i Hrvatski filmski savez iz Zagreba

Kao umjetnica, filmska i kazališna glumica, ali i kao strastvena ljubiteljica filma koja dolazi iz sunčanog Mostara, Maja Zećo ima tu čast da biva pozvana da bude članica žirija ovog interesantnog festivala koji je prvi osnovani međunarodni filmski festival u Hrvatskoj.

Maja Zećo rođena je 1984. godine u Mostaru. Diplomirala je na ASU Sarajevo, u klasi profesora, doajena bh glumišta, Miralema Zubčevića te je članica ansambla Narodnog pozorišta Mostar, Aparat Teatra i Magacin Kabarea.

U dosadašnjoj karijeri surađivala je sa brojnim teatrima kao što su Mostarski Teatar Mladih, East-West Centar Sarajevo, Aparat Teatar, Magacin Kabare, kao i sa Narodnim pozorištem u Sarajevu.

Prvu filmsku ulogu ostvarila je u filmu "Na planincah", Mihe Hočevara, a filmske uloge ostvarila je I u ‘’Tv Faustus’’, Senada Kajića; ‘’Pravi afrodizijak’’, Lune Zimić Mijović; ‘’Cure’’, Andrea Štake.

Igrala je u serijama "Lud, zbunjen, normalan’’, Elvira Jukića, te ‘’Jappa i Sippa’’, Aleša Kurta. Nagradu za najbolju glumicu dobila je na festivalu Mostarska Liska 2011.god.

Ovo nije prvi put da neko od bh kulturnih djelatnika sudjeluje u radu žirija ovog festivala, a prethodnih godina članovi žirija iz Bosne i Hercegovine bili su redatelj i profesor Ahmed Imamović, kao i naš poznati umjetnik, inovator i redatelj Nedžad Begović.

Žiri 23. izdanja festivala, osim Maje Zećo, činit će i Kristijan Milić, filmski i tv redatelj, autor višestruko nagrađivanog filma ‘’Živi i mrtvi’’, Velimir Grgić, producent, scenarist i novinar Playboy-a i Globusa, Helmut Ludwig, producent i član Europske filmske akademije, Zvonimir Karakatić, jedan od organizatora festivala, filmofil i dopredsjednik GFR – FILM VIDEO.

Kopirati
Drag cursor here to close